In Theory… New office

Hello all!

Writing just to let you know that we are alive. So… we’re alive. We’re keeping our heads down and concentrating on the development thus the slight radio silence. We’ve moved to a new office space dubbed the “Theory Lair” and it’s marvelous. Some work needs to be done to it as well. 🙂

Theory Lair, blank canvas

 • Trackback are closed
 • Comments (6)
  • JeffNo
  • June 18th, 2014 10:25pm

  Perhaps you should ask your future selves what colors they’d like.

  • ix
  • June 19th, 2014 3:37am

  May I suggest “Theory Lab” instead?

  • TRat
  • June 29th, 2014 7:56pm

  Look nice 🙂
  I know I violate the rules of internet etiquette when I have not translated the next text in language. The following text does not contain anything so important that would require such measures. It is similar to what you hear from people who are a little unstable. So, do not look directly in the eye and calmly leave the scene.

  Minulla ei ole mitään käsitystä siitä mitä RESET pelille on suunnitteilla (paitsi ne promovideot, ynnämuut julkistetut jutut) tai mitä lähdemateriaalia on käytetty. Ideaa kuitenkin pidän hyvänä. Siinä on paljon potentiaalia (mikä sitten aiheuttaakin minulle tätä #¤%& ideointia) ja tiedätte parhainten mitä voi tehdä.
  Minulle tämän viestin tarkoitus on ennen kaikkea päästä eroon ideoista joita päähäni pälkähtää (ideat toimivat kuin flunssa. Niitä pääsee parhaiten eroon tartuttamalla joku toinen). Sillä ei ole niin väliä toteutuuko mikään näistä. En myöskään voi olettaa sitä että nämä ideat olisi vain minun yksinoikeuteni. Ehei, ihmiset ajattelevat samalla tavalla kaikkialla. Miten muuten olisimme sosiaalinen laji. Jos näistä ideoista on jotain iloa niin se on vain plussaa. Lähden sillä oletuksella liikkeelle että ohjelmointi on kivaa ja helppoa työtä (ei pidä paikkansa) ja rahaa ja muita resursseja on loputtomasti (niin virheellinen oletus kuin ollavoi). Joten edetään sillä mentaliteetilla. (Toimii, ei toimi, kirjoitusvirhe…)

  Selvä. Siinä tuli kerrottua motiivi ja tapettua mahdollisuus siitä että loppuviesti tulisi luettua. Siis se osuus jossa on ne perkeleen ideat. Ai niin onnittelut “Vuoden 2013 suomalainen ilmiö” palkinnosta.

  UGH, Aloitetaan.

  Seuraavaa lähdemateriaalia pidän kuitenkin hyödyllisenä pelin aiheeseen nähden. Se on jopa tullut suomen televisiosta ja on vallan mainio dokumenttisarja. Siitä olen osan peliin liittyvistä ideoistani saanut. JIM D: Maa ihmisten jälkeen. (Jep, se kaikkein tärkein idea on suositellä hyvää telkku ohjelmaa…) Luonnollisia pulmia, kuten tukkeutuneiden viemärien aiheuttamat tulvat tai sähkövirran uudelleen reitittämistä avatakseen ovia tai käynnistääkseen laitteita (startvirran voisi ottaa puvusta), ja paljon hyödyllistä tietoa materiaalin käyttäytymisestä.
  Ja jotta ei tulisi turhaa jupinaa luonnottoman kestävistä rakenteista niin ehdotan peliin mainoksia kestävistä nanopinnoite/rakennusmateriaaleista jotka kestävät sään ja ajan vaikutusta (no ei loputtomiin mutta kauan). Esimerkiksi mainos jossa robo seisoo auton päällä ja mainostaa auton kestävyydestä (efektinä musertuva auto on hieno). Heikot sillat (tai sen tapaiset kulkuväylät) vaativat tukemista tai luovaa ratkaisua niiden ohittamiseen. Materiaalin väsymisestä tuleekin mieleen ensimmäinen tehtävä mitä resetistä voisi tehdä. Siitä ei pääse mihinkään että robo on iso, painava haarukkatrukki, joka on istunut vuosikaudet ulkona. Vaikka materiaali olisi kuinka nanoa niin siipeen se saa myrskyistä ja auringosta. Kuka tietää mitä sille on tapahtunut ennen sitä Tapahtumaa tai sen aikana.
  Eli varaosien hankinta ja robottipuvun huolto. Se toimisi samalla oppaana mitä erilaisia toimintoja puku voi tehdä ja mitkä sen rajat on. Pystyy pieniin loikkiin mutta vahingoittuu jos tippuu korkealta. Sillä on vahvat kädet mutta se voi niillä helposti rikkoa herkät esineet. Lisälaitetoiminto voi ehkä olla sopiva idea. Tarkoitan tällä telakkaa johon voi laittaa vaikka polttoleikkurin tai hienomekaniikkakouran. Herkistä esineistä, yhdessä esittely videossa oli jonkin laatikon siirtelyä. Jotkin laatikoista voisi merkitä helposti särkyviksi jotka vaativat oman kuljetusalustansa. Näitä laatikoita ei suositella kannettaviksi sillä pienikin tärähdys voisi rikkoa ne.
  Toiminnoista; valojen lisäksi olisi hyvä olla jonkinlainen lasermitta jolla voi mitata etäisyyttä tai esineiden kokoa. Toiminto mielellään yhden napin taakse. Jos joutuu heittämään jotain niin ensin on syytä mitata etäisyys lukita kohde ja suorittaa heitto joka onnistuu mutta toivon myös vapautta vain roiskasta se esine ja toivoa että on arvioinut voiman käytön oikein.
  Lasermittauksella on hyötyä myös niissä aikapulmatehtävissä joissa pitää käyttää monen robotin yhteistyötä hyväksi jonkin ison ja painavan siirtelystä pieneen ja ahtaaseen koloon. Tosin kyseessä on robopuvut joten kaipa ne voisi keskustella keskenään langattomasti.
  Seuraava ominaisuus on esineiden painon mittaaminen ja arvioiminen. Voisi toimia samalla toiminnolla kuin laser. Valaise silta ja tulee ilmoitus kestävyysarviosta tai kun yrittää nostaa esinettä niin ilmoittaa painon tai varoittaa esineen (tai esineelle) aiheuttamasta ylikuormasta.
  Kolmas on tavarakatalogi. Tämän toiminnon tarkoituksena on antaa tietoa maailmasta ja esineistä. Kuten kuinka ne toimivat ja miten ne voi korjata. Se on myös yksi tapa kertoa tarinaa. Katalogi ei aluksi ole kokonainen vaan sitä pitää päivitellä maailmasta löytyvistä muistitikun tapaisista yksiköistä, ehjistä keskusyksiköistä tai muista robottipuvuista (niistä saa myös varaosia). Tarinakatalogit voisi melkein samalla tavalla kerätä, uutispätkiä, kaikuja ihmisten välisistä keskusteluista mutta tästä aiheesta tarkemmin myöhemmin.
  On olemassa lämpökameroita ja ynnämuita ilmaisimia joita voisi löytää mutta niille pitää myös olla järkevää käyttöä. Esimerkiksi tutkimusrobosta saisi jonkin alkeishiukkausilmaisimen jonka avulla voisi etsi syvempiä aika-avaruuskäytäviä käytettäväksi.
  Harkitsisin myös sitä että jokainen aikahyppy vaurioittaisi tai ainakin kuluttaisi robottipuvun akkuja jolloin niitä akkuja joutuisi uusimaan.
  Aika hypystä vielä… Tämä on tarinankerronnallinen ehdotus. Kun peli aloitetaan ja herää niin ensimmäinen asia minkä huomaa on se että robon kädessä pitää omituista laitetta (joka vaikuttaa rikkinäiseltä) ja kun kääntää sitä katsoakseen tarkemmin niin jotkin sen virtapiirimäiset koskettimet ottavat yhteen ja teet aikaloikan. En tiedä varmasti pitäisikö sen esineen hajota enemmän vai robon hajota lisää mutta siitä on hyvä lähteä tarinan liikkeelle. Tuntuisi ainakin ajatuksen tasolla toimivan.

  Muita tarinakerronnallisia ehdotuksia. Mainitsin aiemmin tarinakatalogit… Turhan hieno nimi. Kutsutaan tästedes niitä päiväkirjoiksi. Näihin kuuluu ne uutiset ja ne muut tavanomaiset päiväkirjamerkinnät. Pelin aiheeseen ja sen tunnelmaan kuuluu (siis minun mielestä peliin sopisi täydellisesti, Dear Esterin, Silent hill tai Amnesian pelien kaltainen kauhea ja surumielinen tunnelma. Jotain hyvin pahaa on tapahtunut) aaveet. Tällä tarkoitan kaikuja siitä mitä ihmiset ovat tehneet Tapahtuman aikoihin.
  Miten efekti pitäisi toteuttaa. Mielestäni harvakseen ja vain tietyistä paikoissa. Yleensä siellä missä ihmiset juttelevat tai käyttävät sähkölaitteita. Esimerkiksi kahvila, auto ja leikkikenttä. Esiintymis paikoissa on aika kulunut nopeammin toimisi hyvänä vihjeenä. Yleensä se on kuin kuiskaus elämästä. Se voi juuri ja juuri kuulla. Tämä on matalan tason ilmestys. Vahvempi on hyvin läpinäkyvä aave joka parhaiten näkyisi ruudun laidoilla (näin erinomaisen esimerkin http://www.youtube.com/watch?v=utL6MEbDTJQ Zoo Tycoon 2 Ghost Rhino. Yksinkertainen mutta toimii.), ei keskeltä. Tämä ilmestys on muutenkin rakeisen epäselvä kangastus.
  Jotta ilmestys näkyisi paremmin niin silloin kannattaa tehdä aikahyppy. Tämä aiheuttaa aaltoilua paikallisesta tila-aikajatkumosta ja selkiyttää kangastusta. Poikkeuksia saa ja pitää olla. On varmaan selkeintä että minä jaan nämä eri kategorioihin.
  Yksittäinen aavekaikupäiväkirjamerkintä. Lyhyt pätkä elämästä. Löydät roskan joukosta puhelimen joka siten aikaa soida ja joku/jokin näkymätön myös vastaa siihen. Sitten vain kuulee mitä henkilö vastaa puhelimeen. Pidän parempana ideana ettei toisen osapuolen sanomisia kuule. On parempi jättää jotain mielikuvituksen varaan. Joku vai puhua itsekseen, joku voi suunnitella itsemurhaa (kaiku katolla) ja niin edelleen.
  Minitehtävän tapainen merkintä. Pitemminkin arvoituksia. On parempi että kerron esimerkin. Kuljet kahvilan läpi ja huomaat aavekaiun. Olet utelias ja teet hypyn. Paljastuu Kahden henkilön keskustelu. (yleensä se on ihan tavallisten ihmisten joka päivästä jutustelua joka jatkuu sitten myöhemmin toisessa paikassa (eli voit seurata mitä kyseinen henkilö teki sinä kohtalokkaana päivänä) tai etsiä se toinen osapuoli ja kuulla sen sanomiset.) Tällä kertaa niin ei ole. Kyseessä on kiristyssoitto. Arvaatte varmaankin mihin tämä menee. Seuraavan paikan sijainti paljastuu keskustelusta. Siellä tästä minitehtävästä paljastuu taas lisää vihjeitä ja niin edelleen.
  Sitten tulee itse päätehtävään liittyvät kaiut. Esimerkiksi viimeinen puhelu vaimolle. Mies soittaa autossa. Hän on joutunut ruuhkaan ja hän näkee edessään jotain minkä hän tietää olevan loppu. Hän hyvästelee rakkaansa. Tämä kaiku antaa kaksi vihjettä.
  Ensimmäinen on on räjähdyskeskuksen paikan vihje. Se on jossain tuossa suunnassa. Toinen on auton rekisterinumero. Sitä kautta selviää kuka hän on. Ehkä hän on tutkija joka on työskennellyt räjähdykseen (tai mikä lie se nyt sitten onkin) liittyvän asian kanssa. Valtaosa kaiusta on jotain epämääräisiä kirkaisuja mutta joku on aivan varmasti ollut siinä suunnasta että hän on kerinyt reagoida ja niistä jäljistä paljastuu keskus. (ettei menisi liian helpoksi niin mallia voisi ottaa maankuoren kuumista pisteistä ja lämmön siirtymisestä vaakatasossa http://articles.latimes.com/2013/sep/07/science/la-sci-sn-map-magma-20130906 . Tapahtuma siis aiheuttaisi vastaavanlaisen häiriön niinkuin lämpökupla liikkuu maankamaran alla ja purkautuu kuumissa pisteistä sekä mannerlaattojen rakosista.)

  Asiaan liittyen pitäisi ajatella ruumiita. Miksi kasvillisuus on säilynyt ja eläimet ei (ehkä yhteiskunta vihaa alempi arvoisia eläimiä ja on hävittänyt ne mutta jos niin tämä tieto kannattaa paljastaa mainoksissa ja muista jäljelle jääneistä uutispätkistä). Ehdotan ihmisruumeista sitä että ulkoilmaraadoista on jäljellä harmaa varjokuva seinissä ja jalkakäytävillä (kuin ihminen höyrystyy ydinräjähdyksen vaikutuksesta ja jäljelle jää vain varjokuva betoniin http://www.youtube.com/watch?v=4PUlD3V8mIE ) ja asuntojen sekä autojen sisällä on vain jotain ruskeaa töhnää (samanlaista kun on RESET trailervideossa) jossa kasvaa jäkälää. Tämä mielestäni säästyy turhaa työtä.
  Muun maailman kohtalo kannattaa jättää avoimeksi. Pidän parhaimpana ratkaisuna monen vaihtoehdon auki jättämistä. Onko saari siirtynyt kuplaksi aika-avaruuden tuolle puolen vain onko onnettomuus tappanut kaikki joilla on kehittynyt keskushermosto tai onko maailma joutunut mustan aukon tapahtumahorisonttiin mutta sitä ei vain ymmärretä tai vain onko tämä vain hulluksi tulleen koneen unta. (onneksi olkoon AI, sinulle on juuri kehittynyt “sielu”)
  Kauhuleffoista varmasti saisi lisää ideoita erilaisineen puhelinpirinöineen jne.
  Tunnelmaan liittyen toivon ettei kuulla yhtään ensimmäisen persoonan ajatusta tai kirjoitusta (amnesia ja outlast) vaan pelaaja joutuu ajattelemaan itse. (järkyttävää vai mitä). Ainoastaan löydetystä “esineistä” saadut kirjalliset muistiinpanot säilyvät robon muistista. Mutta pitäisin hyvänä ideana sitä ominaisuutta että voi itse kirjoittaa omia muistiinpanoja erityisesti silloin jos ne voisi liittää valokuviin ja karttaan. Eli tämä idea on paikkatietomuisti. Otat jostain paikasta valokuvan, se rekisteröityy yhteen kartan kanssa joka näyttää kuvauspaikan ja kuvauksen suunnan.

  Tarinasta. Kuten edeltä voi jo arvata niin pidän monitulkintaisesta ja monihaarautuvaisesta loppuratkaisusta. … Tarkoitan sitä että on olemassa monta järkevää selitystä tapahtuneelle. Hämärä monikansallinen yritys, pieleen mennyt koe, luonnon/kosminen katastrofi, luuppi eli robo itse aiheuttaa tapahtuman kun siirtyy menneisyyteen ratkaisemaan sitä mitä on tapahtunut. Lopullinen ratkaisu jää pelaajalle.
  Tuli mieleen yksi tapa kerätä tarinoita. Lähettäkää joukkorahoitukseen osallistujille viesti josta ilmoitatte pitävänne pienen kilpailun tarinankerronnasta (Palkinto on pääseminen mukaan peliin). Eli pyydätte päiväkirjamaisia tarinoita joita te sitten piilotatte peliin. (Ehkä jopa voisi pyytää äänitarinana (ööh…audiona, videoklippinä…. (pahapahasana…)). Parhaimmat ehkä päätyvät minitehtäviksi. Tarinat… pitäisikö niiden olla mielellään tosipohjaisia… Tositarina on tosi tarina. Se syventäisi tunnelmaa tehokkaasti. Mutta hyvä tarina on hyvä tarina. Oli keksitty tai ei.

  Minä osallistuin tähän joukkorahoitukseen pelin musiikin takia joten toivon että ääni-ja musiikkimaailma pysyisi nykyisellä tasolla. Eli robon osien nitinää ja hiljaisuutta (no, paitsi luonnonääniä, tiedäthän, tuulta ja sensellaista.). Musiikista tuli mieleen. Kuinka hyvä efekti olisi pistemmäinen taustamuiikki. Eli kuljet kadulla ja aluksi kuulle hiljaista taustamusiikki. Hyvällä tuurilla kävelet suoraan äänen keskustaa kohti mutta yleensä sen joutuu etsimään. Siinä olisi pelaajalle taas uusi mysteeri. “Mitä hemmettiä tämä musiikki juuri tässä kohtaa merkitsee?” Se tekisi pelaajista sekopäisiä.

  Ja viimeiseksi. RESET-peli on teidän luomuksenne. Voitte tehdä sille mitä tahansa ja se saa myöhästyä jos tilanne sen vaatii. Järkevää tietysti on että asiasta tiedottaa… joo… Eli tarkoitan että toteuttakaa oma visionne. Pelaajia ei pahemmin kannata kuunnella sillä olemme aika konservatiivista ja vanhoillista väkeä.
  aahh… … Nähtävästi olen saanut höpinäni höpistyä. Mitähän seuraavaksi tekisin… hmm… Nyt tiedän! Menen ahdistelemaan paikallisia kylähulluja.

  Terveisin TRat

 1. Be that as it may, in the event that you are cautious, you can utilize an assortment of techniques to get modest show tickets along these lines.

 2. This is a great thing, I think everyone feels this information is very valuable, thank you

 3. There’s definately a ton to think about this issue. I genuinely like the entirety of the focuses you made.